Heerlijke eilandjes
Alweer een behoorlijk tijdje geleden dat we een berichtje hebben geplaatst, maar we waren dan ook ontzettend druk met niks doen!
Onze reis in het Zuiden zijn we begonnen in Hua Hin, een kustplaatsje onder Bangkok. Vanaf daar zijn we verder gaan reizen naar de eilanden. Alle eilanden hebben weer een heel andere sfeer dus leuk om verschillende eilanden gezien te hebben.
Ons eerste eiland was Phuket, 'welkom in Spanje' was ons gevoel hierbij. Voor afstuderen heb ik van Freek een aantal heerlijke overnachtingen gekregen in een fijn resortje. Het eiland gevoel is hier ver te zoeken maar fijn om te chillen en bij te komen van de Filipijnen. Na Phuket zijn we voor 1 nachtje naar Ko Phi Phi gegaan. Een mini eilandje, leuk om gezien te hebben, maar een beetje verpest door alle feestende backpackers. Door naar Ko Lanta, authentiek en erg rustig. Mooie stranden vol met gekke krabbetjes.
Toen op naar de rechter eilanden. We begonnen in Ko Samui, wat eigenlijk hetzelfde verhaal is als Phuket, chillen dus. Helaas wel veel regen gezien, dus dan is het wel lastig chillen met alleen een zwembad en zee tot je beschikking. Zwaar leven..
En het beste.. natuurlijk voor het laatste! Ko Tao, mooi mooi mooi! Dit is echt ons favoriete eiland. Mooie natuur, helder blauw water, goede sfeer en we hebben er een hele mooie snorkeltrip gedaan. Veel mooie kleurrijke vissen en koraal, maar het hoogtepunt was toch zeker wel DE haai! Jaja, ik lag lekker te dobberen, starend naar wat mooie visjes tot Freek me wees op de haai voor ons. Erg gaaf, samen nog even achterna gezwommen maar uiteindelijk was hij ons natuurlijk te snel af.
Morgen vertrekken we naar Sri Lanka en dan zit het er al bijna op! Kijken er naar uit om jullie weer te zien en de verhalen 'real life' te kunnen vertellen!
Mega bijzonderheidje:
- Thais nieuwjaar is in april, genaamd Songkran. Op onze aankomstdag in Ko Samui werd dit gevierd. Erg leuk om mee te maken, de bijnaam is namelijk waterfestival! We waren doorweekt tot aan ons ondergoed en hebben zelf ook een waterpistool gekocht om gezellig mee te doen.